Útvonalak

Egerben jelenleg összesen 15 db vizsgaútvonal van, ebből 10 db városi és 5 db távolsági. A forgalmi vizsgán 1 útvonalat kell bejárni – vagy 1 városi, vagy 1 távolsági útvonalat. A forgalmi vizsgán továbbá 2 db technikai (1 megfordulás és 1 parkolás) feladatot is teljesíteni kell.

A vizsga célja nem az, hogy a teljes útvonalon végighaladjunk, hanem az, hogy a forgalmi vizsga ideje alatt (50 perc vezetés) a vizsgázó kétséget kizáróan meg tudja mutatni, hogy képes a SZABÁLYOS, BIZTONSÁGOS és legfőképpen az ÖNÁLLÓ közlekedésre!

A vizsgaútvonalak csomópontokból állnak. Ez azt jelenti, hogy adott csomópontokat kell bizonyos sorrendben érintenünk a vizsgán, de a technikai feladatok végrehajtásához szükséges mértékben az útvonaltól el lehet térni.

A forgalmi vizsgán – a napi első elindulás előtti ellenőrzések sikeres végrehajtását követően – a vizsgázó véletlenszerűen húz egy lapot a vizsgabiztostól. Ezen a lapon fog szerepelni az útvonal sorszáma, valamint a két technikai feladat megnevezése is. A vizsgán önállóan kell vezetni, az oktató csak a haladási irányok és a technikai feladatok végrehajtása kapcsán adhat utasítást, egyéb módon NEM segíthet, a technikai feladat végrehajtására konkrét kereszteződést és parkolóhelyet a vizsgázó helyett NEM választhat ki. Bárminemű oktatói beavatkozás automatikusan sikertelen vizsgát eredményez!

A megadott vizsgaútvonalak lentebb láthatók. Az útvonalakat NEM KELL MEGTANULNI, a haladási irányt az oktató fogja mondani, ahogyan teszi ezt a gyakorló órák során is. A megadott útvonalak tájékoztató jellegűek.

VÁROSI SZAKASZOK:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÁVOLSÁGI SZAKASZOK:

T-1: Egerszalók

T-3: Felsőtárkány

T-4: Szarvaskő

T-5: Egerbakta

T-6: Noszvaj

Back To Top
error: Content is protected !!